Genk-voorzitter Croonen wil leegloop voorkomen: Kunnen ons dat permitteren

Genk-voorzitter Croonen wil leegloop voorkomen: "Kunnen ons dat permitteren"

26-05-2021 23:15
5

KRC Genk heeft een goed seizoen achter de rug en kon weer rekenen op flink wat uitblinkers. Het minpunt daarbij is dat het komende zomer weer enkele sterkhouders dreigt te verliezen. Voorzitter Peter Croonen wil dat echter voorkomen.

Nog niet zo lang geleden zag Genk nog absolute sterkhouders zoals Ruslan Malinovskyi, Mbwana Samatta en Leandro Trossard vertrekken. Dat dreigt nu ook te gebeuren met pionnen zoals Paul Onuachu, Theo Bongonda, Kristian Thorstvedt, Jhon Lucumi en Junya Ito.

Croonen wil een vertrek van enkele van die pionnen niet uitsluiten, maar wil ook geen leegloop zien bij Genk. "Als er voor Jhon Lucumí en Paul Onuachu een goed bod, dat ook goed is voor de club, zullen we dat bespreken. Er komt geen leegloop", klink het bij Sport/Voetbalmagazine.

Al beseft Croonen ook dat het voor Genk wel nodig is om spelers te verkopen. Bij Genk wil men dat echter niet te vroeg doen. "Onze politiek is vroeger inkopen en zo laat mogelijk verkopen, waardoor die talenten hier langer blijven dan voorheen. Financieel kunnen we ons dat nu ook permitteren", geeft Croonen nog aan.

Vooral Onuachu en Lucumi werden de laatste weken meermaals gelinkt aan een transfer. Lucumi werd al in verband gebracht met onder andere Sevilla, terwijl clubs in Engeland, Frankrijk en Italië denken aan Onuachu. De spits zou hen naar verluidt minstens 25 miljoen euro moeten opleveren.