UPDATE: Ook T3 van Seraing gaat Ferrera achterna richting Gent

UPDATE: Ook T3 van Seraing gaat Ferrera achterna richting Gent

26-05-2021 11:58 Laatste update: 27-05-2021 17:46
20

Emilio Ferrera zal niet met Seraing promoveren naar de Jupiler Pro League. De trainer gaat volgend seizoen immers aan de slag bij KAA Gent. Volgens Sporza zullen de Buffalo's donderdag de komst van Ferrera officieel maken.

Ferrera hielp Seraing het afgelopen seizoen aan promotie naar de Jupiler Pro League. Maar sinds de dubbele finale tegen Waasland-Beveren klonk de interesse van Gent in de trainer almaar luider. Ferrera gaf al snel aan dat hij niet de nieuwe assistent van Hein Vanhaezebrouck zou worden.

Bij KAA Gent gaat Ferrera waarschijnlijk werken met de beloften. Het is de bedoeling dat hij de jeugd klaarstoomt voor het grote werk. Ferrera had die job destijds ook al bij RSC Anderlecht, maar liet die job achter zich om assistent te worden bij Standard. Nadien trok hij naar het Luxemburgse F91 Dudelange alvorens bij Seraing terecht te komen.

Update: Seraing heeft Ferrera inmiddels al uitgewuifd. Niets staat een transfer naar KAA Gent nog in de weg.

Update 2: De uittocht bij Seraing reikt nog wat verder dan enkel Ferrera. Ook diens T3, Hicham El Alaoui, heeft namelijk zijn valiezen gepakt. Hij volgt de bewerkstelliger van de promotie naar Gent. Welke functie hij daar zal bekleden, maakt Seraing niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk zal El Alaoui ook in de Ghelamco Arena de rechterhand van Ferrera spelen.