Jonge Club Brugge-debutant Mbamba (16) overtuigt: 'Gaan we nog van horen'

Jonge Club Brugge-debutant Mbamba (16) overtuigt: 'Gaan we nog van horen'

24-05-2021 07:00 Laatste update: 19:00
4

Philippe Clement besloot zondag om Noah Mbamba zijn eerste minuten te gunnen bij Club Brugge en maakte de jonge middenvelder daarmee de jongste debutant ooit bij Blauw-Zwart. Meteen debuteren tegen KRC Genk is geen makkie, maar de middenvelder wist wel te overtuigen.

Mbamba wordt gezien als hét toptalent bij Club Brugge en debuteerde eerder dit seizoen al kort na zijn zestiende verjaardag bij Club NXT. Daar wist de middenvelder meteen te overtuigen en werd hij al snel naar de A-kern gehaald om mee te trainen. Zijn ervaringen bij Club NXT lijken uiteindelijk ook geholpen te hebben.

Clement beloonde Mbamba met een debuut tegen KRC Genk. "Technisch heeft hij een heel grote bagage, maar ook fysiek zet hij grote stappen", gaf Clement voor de partij nog aan bij Eleven Sports. "Daarom wil ik hem nu ervaring laten opdoen." Overtuigen wist de middenvelder ook te doen.

Bij Het Nieuwsblad zag men een sterke Mbamba, die zich staande hield tegen de vicekampioen. 'Na één helft konden we besluiten dat Mbamba eigenlijk opvallend onopvallend z’n werk deed, en dat is altijd een goed teken', schreef men. 'De kwaliteiten zijn dus onmiskenbaar aanwezig, de métier ontbreekt om logische redenen.'

Ook La Dernière Heure vond Mbamba geen slechte partij spelen en gaf hem een 6,5 op 10 voor zijn wedstrijd. 'Veel lef, inzet en een goede visie op het spelletje', klonk het. 'Maar hij is uiteraard te fragiel voor een wedstrijd van deze omvang', aldus de Waalse bron.

Ook Eleven Sports-commentator Matthias De Vlieger, die onder andere wedstrijden uit Eerste Klasse B van commentaar verzorgt, had lovende woorden voor Mbamba. 'Daar gaan we nog van horen', klonk het op Twitter.