UPDATE: ‘KRC Genk en Club Brugge krijgen concurrentie voor Mosquera’

UPDATE: ‘KRC Genk en Club Brugge krijgen concurrentie voor Mosquera’

20-05-2021 11:15 Laatste update: 21-05-2021 07:44
34

KRC Genk lijkt afscheid te nemen van Carlos Cuesta. Hij zou in de zomer vertrekken naar Sevilla. Als vervanger is Yerson Mosquera (20) op komst. 

Het Colombiaanse medium Caracol laat namelijk weten dat Mosquera een akkoord heeft gevonden met KRC Genk en niet meer gaat spelen voor zijn huidige team Atletico Nacional. Het zou de derde zomertransfer zijn van KRC Genk, na Simen Juklerod en Mujaid Sadick.

Mosquera is een stevige middenvelder die ook als centrale verdediger uit de voeten kan. Bij KRC Genk zitten er met Jhon Lucumi, Carlos Cuesta én Daniel Munoz nu al drie Colombianen in de kern. Mogelijk hebben de Limburgers daarom een streepje voor op de Colombiaanse markt.

Afgelopen week raakte bekend dat ook Club een bod had gedaan voor Mosquera, maar dat werd toen niet aanvaard.

Update: Het Laatste Nieuws heeft een andere kijk op de zaak. Volgens die krant is het toch Club Brugge dat Mosquera gaat binnenhalen. Het is nu wachten op een officieel bericht bij één van beide clubs.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is de transfer van Yerson Mosquera nog lang niet binnen. Club Brugge zou al een bod hebben uitgebracht bij Atlético Nacional en ook KRC Genk wordt genoemd, maar verschillende Europese (sub)topclubs zouden ook geïnteresseerd zijn.