Gent maakt het nog spannend in Europe Play-Offs na winst tegen Standard

19-05-2021 22:50
12

KAA Gent mag blijven hopen op een ticket voor de Conference League. Het moest minstens een punt sprokkelen tegen Standard en is ook geslaagd in die opdracht. Het werd 2-0 tegen de Rouches.

Een jeugdig Standard een beroep op Zinho Vanheusden, die voor het eerst sinds lang in de basis mocht beginnen bij de Rouches. Helpen deed het echter niet tegen de Buffalo's. Na amper zeven minuten voetballen stond de thuisploeg al op voorsprong via Yonas Malede.

Standard had het moeilijk en kwam maar niet in de wedstrijd tegen Gent, dat zo goed als de eerste helft controleerde. Kansen waren er ook nog voor onder andere Vadis Odjidja, Roman Bezus en Sven Kums, maar veteraan Jean-François Gillet werd voor rust niet meer geklopt.

In de tweede helft toonde Standard dan toch een ander gezicht en ging het op zoek naar een gelijkmaker. Het bleef bij enkele matige pogingen, tot minuut 67. Na een perfecte voorzet van Hugo Siquet kwam de bal tot bij Klauss, maar die kon de bal niet in doel deviëren.

KAA Gent was gewaarschuwd en moest aan de Luikse druk ontkomen om de winst veilig te stellen. Dat deed het ook en Gent wist er in het slot zelfs nog een doelpunt uit te puren. Het werd 2-0.

Door de winst mag KAA Gent nog steeds hopen op een Europees ticket. Alles zal afhangen van de laatste speeldag, wanneer de Buffalo's het opnemen tegen KV Mechelen. Als Gent er dan in slaagt om de drie punten te pakken, trekt het toch nog naar Europa.