Clement niet ontevreden: We pakken hier wel een belangrijk punt

Clement niet ontevreden: "We pakken hier wel een belangrijk punt"

13-05-2021 22:29
21

Club Brugge en Royal Antwerp FC maakten er een zoutloze topper van zonder doelpunten, 0-0. Beide ploegen konden zich vinden in de brilscore, maar hadden graag toch wat meer gebracht. Philippe Clement, wou ook dat zijn ploeg aanvallend meer bracht maar was tevreden met een punt.

Mats Rits kwam in de openingsminuten dicht bij een openingstreffer, maar nam de bal niet perfect mee langs Butez. Vormer probeerde het enkele keren vanop afstand maar kon de doelman niet in gevaar brengen. Philippe Clement reageerde na de wedstrijd op de gesloten wedstrijd. "Het was een gesloten wedstrijd, al was dat niet onze bedoeling. Wij hebben geprobeerd om iets te creëren. Die actie met Rits in het begin, dat zijn de momenten die je moet pakken. We hebben daarna ook nog kansen gehad, al waren het er geen 20. Maar dat is ook moeilijk tegen de strikte organisatie van Antwerp", vertelde Clement op de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

Toch was Clement ook tevreden dat Club niet met lege handen naar huis ging en onderstreepte de belangrijkheid van dit punt. "We pakken hier wel een belangrijk punt en dat kan op het einde zelfs een heel belangrijk punt zijn. Bij ons zijn de spelers ook nog op een goede manier van het veld gegaan en bij de tegenstander zag ik toch enkele zwaar vermoeide spelers van zo achter de bal te lopen. Wij moeten dat zondag nu bevestigen. Het fysiek vermogen zal een heel belangrijke rol spelen op het einde van de rit", aldus Clement.