Antwerp en Club Brugge houden elkaar in evenwicht na droge match

13-05-2021 20:22 Laatste update: 20:54
133

Antwerp kreeg op de Bosuil leider Club Brugge over de vloer. Na het 1-1 gelijkspel tussen RSC Anderlecht en KRC Genk kon niet echt iemand profiteren. Het werd uiteindelijk 0-0 in een droge wedstrijd.

Na de pijnlijke nederlaag van de Bruggelingen tegen Genk rekende Club Brugge-trainer Clement voor de confrontatie met Antwerp niet op Hans Vanaken. De tweevoudige Gouden Schoen moest tevreden zijn met een plekje op de bank. Hierdoor kwam Balanta in de ploeg en mocht Mats Rits hoger op het middenveld acteren. Daarnaast startte ook Denswil op de bank ten voordele van Sobol. Antwerp-coach Vercauteren rekende dan weer op dezelfde elf namen die afgelopen zaterdag nog gelijkspeelden tegen Anderlecht.

Veel strijd, weinig kansen
Club Brugge begon stevig aan de wedstrijd en na reeds 2 minuten versierde het al een eerste grote mogelijkheid. Na balverlies van Verstraete weet Vormer Rits diep te sturen. Deze laatste kan Butez omspelen, maar moet te ver uitwijken om goed op doel te kunnen besluiten.

Daarna zagen we twee ploegen die veel strijd leverden en de harde duels niet schuwden. Hierdoor moest de wedstrijd geregeld stilgelegd worden. Dit kwam het spel niet ten goede en zorgden ervoor dat grote kansen uitbleven. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een logische 0-0 tussenstand.

Geen beterschap in de tweede helft
Ook in de tweede helft speelden beide ploegen inspiratieloos. Ofwel werd er slordig ingespeeld ofwel maakte de speler in balbezit de verkeerde keuze.  Het maakte duidelijk dat beide ploegen hun spelmakers, Vanaken en Rafaelov, misten en de verdedigers baas waren in dit duel. Mbokani en De Ketelaere wisten in het begin van de tweede helft -met een flauw schot- de doelman aan het werk te zetten.

Voor het overige was er ook niets spectaculair te beleven in de tweede helft van dit duel waardoor beide ploegen de wedstrijd eindigden met dezelfde score zoals ze begonnen: 0-0. Door deze uitslag verzuimt Club Brugge na het gelijkspel van Genk tegen Anderlecht zijn voorsprong uit te diepen op zijn concurrenten.
Zondag 16 mei bekampen beide ploegen elkaar opnieuw in het Jan Breydelstadion.