Bondscoach Martinez neemt Witsel op in ruime EK-selectie

Bondscoach Martinez neemt Witsel op in ruime EK-selectie

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 13:03do 13-05-2021 om 13:03

Binnen een maand gaat het Europees Kampionschap eindelijk van start. Met een jaar vertraging zouden de beste Europese landen dan toch strijden voor het Europees Kampioenschap. Donderdag maakte Roberto Martinez bekend dat hij Axel Witsel opneemt in zijn ruime selectie voor het EK.

Roberto Martinez zal maandag zijn EK-selectie bekendmaken aan de buitenwereld. Maar donderdag verklapte Martinez al aan VTM dat hij meer namen zal zeggen dan die 26 plaatsen. Want zo hoopt hij toch nog Axel Witsel mee te kunnen nemen naar het EK. "Ik ben zeer hoopvol dat alles op z'n plaats zou kunnen vallen. Ik denk dat we de ervaring die we hebben, moeten gebruiken. Uit de voorbije grote toernooien hebben we geleerd dat er tijdens een EK of WK eigenlijk twee toernooien zijn. De groepsfase en de knockoutfase. Als je succesvol wilt zijn, dan heb je voor de knockoutfase een andere mentaliteit nodig. Op dat vlak zou Axel zeer belangrijk kunnen zijn", aldus de bondscoach in een gesprek met VTM NIEUWS.

Witsel scheurde in januari zijn achillespees af in een wedstrijd van Borussia Dortmund. Hij werd in tussentijd al geopereerd en is al volop bezig met zijn revalidatie. Hij traint nog niet op het veld maar is in zijn revalidatiesessies wel al bezig met de bal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws