Van Dijk moet EK afzeggen: Niet meer de jongste, wil zo goed mogelijk terugkeren

Van Dijk moet EK afzeggen: "Niet meer de jongste, wil zo goed mogelijk terugkeren"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 15:10wo 12-05-2021 om 15:10

Virgil van Dijk maakte woensdagmiddag bekend dat hij komende zomer niet met Nederland meegaat naar het EK. In een interview op het clubkanaal van Liverpool vertelt de Oranje-captain hoe hij tot dit besluit is gekomen en hoe zijn revalidatie verloopt.

Voor Van Dijk heeft het langetermijndenken uiteindelijk de doorslag gegeven in zijn besluit om het EK te laten schieten. "Ik ben niet de jongste meer en ik weet inmiddels wel wat goed is en wanneer ik welke beslissing moet maken. Ik snap dat iedereen wil dat ik zo snel mogelijk terugkeer, maar ik wil vooral zo goed mogelijk terugkeren", verklaart de verdediger, voor wie het EK zijn eerste eindronde met Nederland had kunnen worden.

Van Dijk wil zich de komende periode focussen op zijn herstel, zodat hij volgend seizoen weer op het veld kan staan. "Er komen achttien belangrijke maanden aan, zowel met Liverpool als met Oranje. We willen ons ook kwalificeren voor het WK 2022, hopelijk kan ik de jongens daar leiden op een historisch toernooi."

De verdediger blikt ook terug op zijn revalidatie. "Het is tot nu toe een heel, heel zware periode geweest. In het begin voel je je heel slecht, in die tijd waren mijn vrouwen en kinderen geweldig voor me, en nog steeds uiteraard. Ik voelde me down na de operatie. Ik had pijn, kon niet slapen. Mijn wereld stond in feite even stil. Maar ik ben nu op de goede weg en ik maak goede vorderingen. Ik lig op schema voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Mijn doel is om dat te halen, al je weet nooit zeker of dat lukt."

Tot slot geeft de verdediger aan niet te kunnen wachten om volgend seizoen weer op het veld te staan. "Ik ga van ieder moment genieten, misschien wel meer dan ooit tevoren. Ik hoop dat er volgend seizoen weer supporters aanwezig mogen zijn en hopelijk kan ik ze trots maken. Daar kijk ik naar uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws