Club Brugge-doelwit Sulemana: 'Ik wist dat Ajax zou komen'

Club Brugge-doelwit Sulemana: 'Ik wist dat Ajax zou komen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 09:44di 11-05-2021 om 09:44

Club Brugge-target Kamaldeen Sulemana acht zichzelf rijp voor een transfer en vindt Ajax een goede club. Dat vertelt de negentienjarige Ghanees na FC Nordsjaelland – FC Kopenhagen (2-2), waarbij hij aandachtig werd bekeken door directeur Marc Overmars en hoofdscout Henk Veldmate van de Amsterdammers.

"Ja, ik voel mij klaar voor de volgende stap en zie mezelf bij alle grote clubs spelen", laat Sulemana weten, geciteerd door Ekstrabladet. "Ik sta open voor alle competities, in het bijzonder de top-vijf van Europa, maar ook grote clubs buiten de grootste competities zijn interessant." In die laatste categorie valt Ajax. "Het is een goede club", beaamt de vleugelaanvaller.

De Telegraaf meldt dinsdagochtend dat Overmars de creditcard van de club waarschijnlijk heeft meegenomen naar Denemarken. De Amsterdammers hopen Manchester United, Bayer Leverkusen en Club Brugge af te troeven. "Ik wist al een week dat hij zou komen, maar het maakte niets uit voor mijn prestatie", zegt Sulemana over het bezoek van Overmars. "Hij heeft al veel duels van mij gezien, dus ik denk niet dat deze wedstrijd iets zal veranderen. Ik concentreer mij gewoon op mijn spel."

Technisch manager Jan Laursen van Nordsjaelland was op de hoogte van het bezoek uit Nederland. "We hebben een goede relatie met Ajax", verzekert hij. "Zij weten, net als wij, waar de goede, jonge spelers zijn te vinden. Overmars was ook op de training." Ajax en Nordsjaelland deden de afgelopen jaren meerdere keren zaken. "Victor Jensen speelt hier en twee van onze oud-spelers zijn bij hen actief", doelt Laursen op Mohammed Kudus en Christian Rasmussen. "Het is natuurlijk niet vriendschappelijk voetbal, maar we zijn blij dat ze hier zijn. Het is een kwaliteitsstempel."

Laursen bevestigt tegelijkertijd dat er meerdere clubs achter Sulemana aanzitten. "Iedereen die iets weet van jonge spelers, kan zien dat hij buitengewoon is. Enkele zwaargewichten volgen hem al lange tijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws