OFFICIEEL: KV Kortrijk versterkt zich met basispion van Union

OFFICIEEL: KV Kortrijk versterkt zich met basispion van Union

30-04-2021 20:13
3

Voor KV Kortrijk zit het seizoen er al op, maar de club zit niet stil. Het heeft met Mathias Fixelles een nieuwe aanwinst in huis gehaald. De middenvelder komt over van Union en heeft zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 gezet.

Dat meldt KV Kortrijk via de officiële kanalen. Fixelles was dit seizoen nog een basispion bij Union, maar zag zijn contract bij de club niet verlengd worden. Daar heeft KV Kortrijk van geprofiteerd door Fixelles definitief over te nemen en een contract tot medio 2024 aan te bieden.

De 24-jarige Fixelles kwam de voorbije vijf seizoenen uit voor Union en speelde uiteindelijk 130 wedstrijden voor de club. Daarin was hij goed voor zestien doelpunten en zeventien assists. Bij KVK zal hij nu opnieuw kunnen samenwerken met Luka Elsner, die in het verleden nog coach was bij Union.

Fixelles moet komend seizoen het vertrek van onder andere de al eerder vertrokken Hannes Van der Bruggen en Christophe Lepoint opvangen. Daarnaast lijken ook Julien De Sart, Yevhen Makarenko en Gaetan Hendrickx KVK nog te gaan verlaten. Ook KV Oostende-middenvelder Kevin Vandendriessche zal volgend seizoen uitkomen voor KVK.