'KRC Genk dikt portefeuille aan en ziet Daehli definitief overgenomen worden'

'KRC Genk dikt portefeuille aan en ziet Daehli definitief overgenomen worden'

30-04-2021 20:30

KRC Genk staat weer voor een drukke transferzomer en dreigt flink wat spelers te zien vertrekken. Sterkhouders zoals Paul Onuachu en Jhon Lucumi worden gelinkt aan een transfer, maar ook overbodige pionnen kunnen vertrekken. Zo ook Mats Moller Daehli.

De middenvelder wist niet te overtuigen in Limburg en trok naar Duitsland, waar hij werd verhuurd aan FC Nürnberg. Al kan die uitleenbeurt ook definitief worden. De Deense middenvelder weet uit te blinken middenmoter uit de Tweede Bundesliga en Nürnberg wil dan ook langer doorgaan met Daehli, weet Nürnberger Nachrichten.

De Duitse club is van plan om de aankoopoptie van anderhalf miljoen euro te lichten en kan Genk dus nog een mooie som opleveren. Daehli mag terugblikken op een goede periode Nürnberg. Na zijn mislukte periode bij KRC Genk werd hij op huurbasis overgenomen en kreeg hij meteen een basisplek.

In dertien partijen was hij goed voor één doelpunt en twee assists. Daarnaast keerde hij in maart ook terug bij de nationale ploeg van Noorwegen. Voor Genk speelde hij uiteindelijk maar 360 minuten mee en wist hij één keer te scoren.