Anderlecht is bereid ver te gaan voor Nmecha: ‘Miljoenen op tafel leggen’

Anderlecht is bereid ver te gaan voor Nmecha: ‘Miljoenen op tafel leggen’

30-04-2021 07:27
37

Blijft Lukas Nmecha bij RSC Anderlecht? Dat is de hamvraag die komende transferperiode zal rondspoken op Neerpede. De huurling van Manchester City is dé aanvalsleider van paars-wit en Vincent Kompany wil hem maar al te graag houden.

Maar dat zal geen gemakkelijke klus worden, dat weet ook Het Laatste Nieuws. Toch wil Anderlecht er alles aan doen om Nmecha bij de club te houden. ‘Dat wil dus zeggen: ettelijke miljoenen op tafel leggen, mét respect voor de budgettaire mogelijkheden. Nood breekt wet’, klinkt het.

Komende zomer speelt Anderlecht waarschijnlijk Landry Dimata kwijt aan Espanyol (verplichte aankoopoptie bij promotie) en ook Aboudaly Diaby en Mohammed Dauda wegen te licht. Anderlecht moet dus sowieso op zoek naar een nieuwe spits en Nmecha zou al veel oplossen.

Wat kan doorwegen is dat Anderlecht komend seizoen Europees voetbal speelt. Nmecha is gewild na zijn goede prestaties bij Anderlecht en de Duitse belofteploeg, maar misschien kan Champions League-voetbal wel het laatste zetje geven om voor Anderlecht te kiezen. Het wordt alleszins geen goedkope zaak voor paars-wit.