Genk ziet beker als troef op transfermarkt: Belangrijk om spelers te overtuigen

Genk ziet beker als troef op transfermarkt: "Belangrijk om spelers te overtuigen"

27-04-2021 10:30

KRC Genk heeft de Beker van België op zak, waardoor het nu al zeker is van Europees voetbal volgend seizoen. Voor het binnenhalen van nieuwe spelers is dat alvast een belangrijke troef, zo vertelt Dimitri De Condé daags na de bekerwinst van Genk.

Eerst en vooral wordt het voor Genk zaak om de huidige sterkhouders zoveel als mogelijk in Limburg te houden. Onder andere Paul Onuachu is zeer gegeerd op de transfermarkt. "Dat is iets waar andere clubs ook mee te maken krijgen. Het geluk van die bekerwinst is dat we nu zeker zijn van Europees voetbal. Dat is zowel om spelers te overtuigen om te blijven als om spelers aan te trekken heel belangrijk", aldus De Condé bij Sporza.

Momenteel is Genk als bekerwinnaar al zeker van de laatste voorronde van de Europa League, met de groepsfase van de Conference League als vangnet. Indien Genk in de top twee eindigt, dan mag het zelfs nog dromen van de Champions League. Trainer John van den Brom heeft van die tweede plaats dan ook nog een belangrijk doel gemaakt.