Update: 'Spotify-eigenaar bereidt bod van 1,8 miljard euro voor op Arsenal'

Update: 'Spotify-eigenaar bereidt bod van 1,8 miljard euro voor op Arsenal'

26-04-2021 10:40 Laatste update: 27-04-2021 08:28
4

Dennis Bergkamp wil samen met Thierry Henry en Patrick Vieira Arsenal overnemen van huidige eigenaar Stan Kroenke. Ook Spotify-eigenaar Daniel Ek heeft oren  naar een Arsenal-overname.

Meerdere Engelse media berichten hier maandagochtend over. Het is onbekend hoe Bergkamp, Henry en Vieira hun plan willen financieren. Huidige eigenaar Kroenke ligt onder vuur bij de Arsenal-aanhang. De eigenaar was al niet erg geliefd onder de supporters, maar de Super League-aankondiging was voor veel fans de druppel. Veel Arsenal-supporters gingen de straat op om te protesteren en eisten den dat Kroenke vertrekt.

Op vrijdagavond maakte Spotify-eigenaar Ek via Twitter duidelijk dat hij Arsenal maar al te graag wil overnemen, als Kroenke de club in de etalage zet. Nu hebben Bergkamp, Henry en Vieira zich dus bij Ek gevoegd. Bergkamp, Henry en Vieira staan in de historieboeken van Arsenal. Zo behoorden de drie onder meer tot het Invincibles-team van Arsenal, dat in 2004 ongeslagen kampioen werd.

Update: Volgens The Telegraph bereidt Spotify-oprichter Daniel Ek een megabod van 1,8 miljard euro voor op Arsenal. Bergkamp, Henry en Vieira zijn bij de mogelijke overname betrokken, al is nog niet duidelijk in wat voor rol. Ek gaat binnen tien dagen een formeel bod neerleggen bij eigenaar Stan Kroenke's zoon Josh, die directeur is bij Arsenal. Mocht Ek Arsenal in handen krijgen, dan bestaat de kans dat Bergkamp, Henry en Vieira een rol krijgen binnen de organisatie.