'Kompany ergerde zich aan nonchalance bij Anderlecht, Mukairu moet vrezen'

'Kompany ergerde zich aan nonchalance bij Anderlecht, Mukairu moet vrezen'

24-04-2021 16:15
4

RSC Anderlecht wist zaterdag indruk te maken in een oefenpartij tegen KV Oostende en haalde het met 0-3 van de kustploeg. Toch was niet alles peis en vree voor Anderlecht. Zo was Vincent Kompany toch niet helemaal tevreden.

RSC Anderlecht kwam al voor op voorsprong tegen KVO en stond na elf minuten voetballen op een 0-2 voorsprong. De winst leek daarmee al binnen voor paars-wit, waardoor – vooral na de rust – wat nonchalance in het spel kroop.

Niet naar de zin van Kompany, zo geeft Het Nieuwsblad aan. Volgens het dagblad begon de coach zich dan ook stevig te ergeren aan het nonchalante spel van enkele van zijn spelers. Onder meer Paul Mukairu wordt daarbij belicht als één van de spelers die niet wist te overtuigen.

Het dagblad geeft daarop nog aan dat Mukairu nog niet helemaal zeker is van een verlengd verblijf bij paars-wit en dan ook meer moet tonen als hij wil dat die aankoopoptie wordt gelicht. De 21-jarige Nigeriaan kende even een goede periode bij Anderlecht, maar is zijn basisplek helemaal kwijtgeraakt. In de laatste vier partijen kwam hij aan amper elf minuten voor Anderlecht.