Vukovic (ex-KRC Genk) over zijn toekomst: Geen Belgisch aanbod

Vukovic (ex-KRC Genk) over zijn toekomst: "Geen Belgisch aanbod"

23-04-2021 11:00

Het contract van Danny Vukovic werd dit seizoen in onderling overleg ontbonden bij KRC Genk. Hij traint nu mee bij Sydney FC, maar weet niet waar hij komend seizoen gaat spelen.

"Op dit moment onderhoud ik mijn conditie bij mijn oude club Sydney FC", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Toen ik aankwam, kreeg ik meteen mijn eigen locker met mijn naam erop. Een schitterende geste van hen, want ze zitten midden in het seizoen. En als zij weg zijn om een wedstrijd op verplaatsing te spelen, dan train ik samen met de keeperscoach van de nationale ploeg, John Crawley. Mijn oude mentor."

Vukovic is dus klaar voor een nieuwe ploeg. "Mijn manager ontfermt zich over mijn toekomst. Ik heb aanbiedingen uit Australië, Azië en Europa. (lacht) Maar nog geen enkele uit België. Ik wil spelen en zo mijn plaatsje in de Australische selectie voor het WK in Qatar veiligstellen. Maar het welzijn van mijn familie primeert."

Met dat laatste verwijst hij vooral naar zijn zoontje Harley, die op jonge leeftijd een levertransplantatie heeft gekregen. Vukovic wil enkel naar een land waar zijn zoon de beste zorgen kan krijgen. In België heeft KRC Genk daar mee voor gezorgd.