Onthuld: Hoe 'onderhandelaar Kompany' Nmecha naar Anderlecht kreeg

Onthuld: Hoe 'onderhandelaar Kompany' Nmecha naar Anderlecht kreeg

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 18:10do 22-04-2021 om 18:10

Naast zijn job als trainer heeft Vincent Kompany nog wel meer taken bij RSC Anderlecht. Zo helpt hij Sportief Directeur Peter Verbeke ook met de komst van enkele nieuwe jongens. Dat deed hij bijvoorbeeld ook met Lukas Nmecha.

Op donderdagavond krijgen we de eerste aflevering van de docureeks 'Mauve' over Anderlecht te zien. In die eerste aflevering komen ook de onderhandelingen met Nmecha aan bod en meer bepaald het gesprek tussen Kompany en de aanvaller, die toen nog in Engeland zat.

In het bewuste fragment, dat Sporza al te zien kreeg, wordt duidelijk hoe Kompany de aanvaller er absoluut bij wilde hebben. "De reden waarom ik je dat zeg is omdat we een goede relatie hebben, ik ken je al lang en ik wil dat je weet dat je in een veilige omgeving terechtkomt", klonk het.

Lang onderhandelen
Makkelijk gingen de onderhandelingen echter niet. Door verschillende makelaars stond de deal op springen, maar daar was Kompany niet tevreden mee. Hij vroeg Nmecha om zelf wat druk te zetten op zijn makelaars en hem én Anderlecht te helpen. "Je hebt me al een wedstrijd gekost omdat je er niet bent", aldus Kompany.

Uiteindelijk raakte de deal toch rond en werd Nmecha aangetrokken. Een groot succes, zo blijkt uiteindelijk. De spits zit inmiddels al aan veertien doelpunten en drie assists bij Anderlecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws