Anderlecht verbergt ambitie niet, Kompany wil Ajax en RB Salzburg achterna

Anderlecht verbergt ambitie niet, Kompany wil Ajax en RB Salzburg achterna

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 14:05do 22-04-2021 om 14:05

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 14:09do 22-04-2021 om 14:09

RSC Anderlecht eindigde de reguliere competitie op een derde plek en zal dus nog strijden voor een Europees ticket. Bij paars-wit is de ambitie ook bijzonder groot. Het wil niet alleen een titel pakken, maar ook Europees weer gaan stunten. Dat onthult Vincent Kompany.

In een gesprek met het Engelse These Football Times is Kompany duidelijk, hij wil Anderlecht niet enkel naar de Belgische top brengen, maar ook Europees weer meedoen. "Voor je het weet, kunnen we binnenkort bij teams als Red Bull Salzburg en Ajax gerekend worden", citeert Het Nieuwsblad het magazine.

Bij RSC Anderlecht spiegelt men zich al een tijdje aan Ajax. Zo gaf voormalig technisch directeur (en momenteel aandeelhouder) Michael Verschueren in november van 2018 nog aan dat Anderlecht op twee jaar tijd op hetzelfde niveau van Ajax zou kunnen komen. Dat is voorlopig nog niet gelukt, maar dat lijkt dus nog steeds het plan te blijven bij Anderlecht.

De Ajacieden raakten dit seizoen tot de kwartfinale in de Europa League, het seizoen voordien werd het in de tweede ronde van de Europa League uitgeschakeld door Getafe. In 2019 haalde het echter nog de halve finales van de Champions League en in 2017 bereikte het de finale van de Europa League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws