Schalke-spelers geschokt na bizarre nacht: We zijn gaan rennen uit pure angst

Schalke-spelers geschokt na bizarre nacht: "We zijn gaan rennen uit pure angst"

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 15:41wo 21-04-2021 om 15:41

De spelers van Schalke 04 hebben in de nacht van dinsdag op woensdag moeten rennen voor hun leven. Dat blijkt uit het onthutsende beeld dat een anonieme speler schetst van de situatie bij de Veltins Arena na de degradatie uit de Bundesliga.

Schalke verloor dinsdagavond van laagvlieger Arminia Bielefeld (1-0), waardoor degradatie een feit is. Bij de terugkeer van de selectie en technisch staf in Gelsenkirchen liepen de gemoederen hoog op. Woedende supporters zochten in het holst van de nacht de confrontatie.

Een speler van Schalke bevestigt tegenover Sport1 dat hij achterna werd gezeten. "Toen we aankwamen, riepen ze luid en duidelijk dat we ons moesten schamen. Alle spelers die hier volgend seizoen toch niet meer zijn, moesten meteen opdonderen. Als dat niet zou gebeuren, zou ons leven volgens hen een hel worden."

Vervolgens ging het van kwaad tot erger. "We werden bekogeld met eieren, er werd vuurwerk afgestoken en fans vielen ons aan. We zijn gaan rennen. We hadden angst, pure angst. Ik ben gewoon gaan rennen. Sommigen van ons zijn geschopt."

De spelers van Schalke zijn 'geschokt'. "Ik weet niet hoe we de komende wedstrijden nog kunnen spelen. Ik snap ook niet waarom we aan de fans werden overgeleverd. De politie stond gewoon beneden te wachten." De club is een onderzoek gestart naar het incident.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws