Vandenhaute kondigt kapitaalsverhoging aan: Enorme emoties bij onderhandelingen

Vandenhaute kondigt kapitaalsverhoging aan: "Enorme emoties bij onderhandelingen"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 23:42ma 19-04-2021 om 23:42

De kwalificatie voor Play-Off 1 heeft RSC Anderlecht even op een wolk gebracht. Niet alleen op sportief vlak, maar evenzeer op financieel gebied zijn de komende zes wedstrijden van kapitaal belang. Voorzitter Wouter Vandenhaute gaf in Extra Time een stand van zaken.

"Woensdag is er een heel belangrijke raad van bestuur met de kapitaalsverhoging als agendapunt. Ik hoop en ik ga ervan uit dat die dan wordt goedgekeurd", liet Vandenhaute in zijn kaarten kijken. Een werk van lange adem, geeft hij toe. "Er waren enorme emoties bij de aandeelhouders, want Anderlecht was weggezakt tot een niveau dat niemand ooit voor mogelijk had gehouden."

Inmiddels gaat het weer beter met Anderlecht, nadat Marc Coucke meer in de schaduw is getreden. "De positie van Marc is nu heel duidelijk. Hij zit vandaag in de rol van supporter-eigenaar. Hij neemt geen beslissingen meer. Hij laat het nieuwe management werken en hij voelt zich echt goed in die rol", beweert Vandenhaute. "Marc heeft me met zijn charme overtuigd om dit (het voorzitterschap) te doen. Hij is bereid om verdere inspanningen te doen. Het is enorm belangrijk dat een kapitaalkrachtige aandeelhouder dat zegt. Hij is bereid om de club te steunen. Het is nu aan de andere aandeelhouders om te beslissen om mee te gaan of niet."

Goed management is natuurlijk het basisfundament voor een gezonde onderneming, maar in de voetbalwereld bieden sportieve prestaties altijd een stevig duwtje in de rug. "Goeie Play-Offs kunnen ons helpen", beaamt Vandenhaute. "Wij willen vooral bevestigen. Zijn wij terug? Dat hopen we. Een goed resultaat kan ons minstens evenveel helpen als de pure financiën. Maar we moeten het doen met de middelen die we hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Anderlecht binnen drie jaar weer gezond?

Ja, sneller zelfs
37%
Ja, drie jaar zal het ongeveer duren
26%
Nee, dat zal langer duren
26%
Nee, met Anderlecht komt het nooit meer goed
11%
(658 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws