Breaking news

Heeft Anderlecht de boot gemist? ‘Er is geen interesse meer voor hem’

Verschueren (Anderlecht) over Super League: Zien als opportuniteit

Verschueren (Anderlecht) over Super League: "Zien als opportuniteit"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 13:15ma 19-04-2021 om 13:15

Ook Michael Verschueren heeft inmiddels gereageerd op de mogelijke invoering van de Super League. De aandeelhouder van Anderlecht ziet het als een kaakslag voor de UEFA. 

"Er is ruim twee jaar gewerkt aan een hervorming van de Europese competities vanaf 2024 mét medewerking van die clubs", aldus een verbaasde Verschueren bij Sporza"Vorige week was daar een globaal akkoord over bereikt, vandaag zou de formalisatie volgen. Het was geweten dat bepaalde clubs op zoek waren naar hoe ze meer inkomsten kunnen genereren. Maar de timing en werkwijze van dit voorstel is bedenkelijk. Hier kan ik helemaal niet achter staan."

Verschueren denkt echter niet dat het plan kan werken. "Je kunt deze plannen niet doorzetten zonder de FIFA en UEFA. Ik denk dan ook dat dit meer een drukkingsmiddel is dan een uitgewerkt plan. Kijk, alles heeft te maken met de impact van corona. Clubs hebben een totaal van 8,3 miljard verlies geleden, voornamelijke door grote ploegen. Nu willen ze nieuwe formats introduceren waar meer geld mee gemoeid is."

De kloof met Belgische clubs zou dan hoe dan ook enorm worden. "De landen die hier als verliezers uitkomen, moeten dit ook als opportuniteit zien", vindt Verschueren. "Velen hebben schrik van verandering, maar misschien moeten we dit omarmen en zeggen: dit is een momentum om anders naar de toekomst te kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws