Hem aan boord houden moet topprioriteit worden voor Anderlecht

"Hem aan boord houden moet topprioriteit worden voor Anderlecht"

12-04-2021 07:15
17

Anderlecht nam zondag een optie op Play-Off 1 door met 2-1 te winnen van Club Brugge. Lukas Nmecha speelde een heel belangrijke rol in die zege. Hij woog op de verdediging én scoorde de belangrijke gelijkmaker. 

Gert Verheyen is dan ook duidelijk: hem houden moet een topprioriteit zijn. "Nmecha aan boord houden volgend seizoen, daar moet Anderlecht toch topprioriteit van maken. Aan Nmecha heb je een allrounder in de spits die hard werkt, kan combineren, op het juiste moment voor doel komt en geen enkele aanval overslaat. Zijn grootste kwaliteit is hoe makkelijk hij wegdraait met een tegenstander in zijn rug", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Nmecha loopt niet alleen veel, maar ook slim. "Hoe hij Kossounou wist af te schudden, vooral daarin zat het vernuft van zijn doelpunt. Tussen zijn oren zit het ook goed. Ondanks de winst en zijn goal toonde hij zich in zijn interview na de match niet tevreden. Dat hij zo streng is voor zichzelf, zal hem heel ver brengen."

Nmecha speelt al heel het seizoen op een goed niveau. "In het hobbelige parcours van Anderlecht was hij dit seizoen de stabiele factor. Als Anderlecht zich weet te verzekeren van Play-off 1, kan Europees voetbal misschien helpen om hem ook volgend seizoen te houden."