Jeugdproduct Siquet is openbaring bij Standard: Hugo is een laat-mature speler

Jeugdproduct Siquet is openbaring bij Standard: "Hugo is een laat-mature speler"

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 09:47vr 09-04-2021 om 09:47

Op het vlak van resultaten beleeft Standard Luik een bijzonder wisselvallig seizoen, maar de doorbraak van enkele jongeren mag gerust een lichtpuntje genoemd worden. Vooral rechtsachter Hugo Siquet doet het uitstekend. Oom Thierry geniet, al beseft hij ook dat er nog een weg af te leggen valt.

"Hugo moet zeker nog dingen leren", benadrukt Thierry Siquet in Het Nieuwsblad. Zelf kent hij de klappen van de zweep maar al te goed, met een slordige twintig jaar Eerste-Klasse-voetbal op de teller. Wat kan zijn neefje en petekind nog bijleren? "Doseren bijvoorbeeld. Anderzijds, op zijn leeftijd is het normaal dat hij veel envie heeft. In je enthousiasme wil je veel doen. Soms is het dan heel goed, soms minder. De juiste keuzes maken, dat komt met de tijd. Het maakt deel uit van zijn leerproces. Hij zit nog in de postformatie", aldus de oom.

Ondanks de vele positieve geluiden blijft de jonge Siquet erg bescheiden. "Hugo is iemand die de voetjes op de grond houdt", klinkt het bij Thierry. "Als kind was hij al een kalme gast: verliefd op voetbal, dat sowieso, maar ook een goede leerling. Hij is er zich heel bewust van dat hij er nog niet is en hij werkt er hard genoeg voor."

Straf: Hugo speelt eigenlijk nog maar net op de rechtsachter. "Zoals veel verdedigers begon Hugo als aanvaller", blikt Thierry terug. "Bij Petit-Han, zijn eerste ploegje in Durbuy, stond hij voorin. Op het jaarlijkse Kidibul-testtornooi heeft Standard hem gescout. Hij speelde daarna veel als centrale verdediger. Pas de laatste twee jaar is hij naar de flank verwezen. Hugo is een laat-mature speler. Hij is eerder frêle en als centrale verdediger is dat toch moeilijker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws