Breaking news

"Kompany is eigenlijk te goed voor Anderlecht, maar hij moest ergens beginnen"

Openda heeft nog geen keuze gemaakt: Voetballen met Ronaldo klinkt aanlokkelijk

Openda heeft nog geen keuze gemaakt: "Voetballen met Ronaldo klinkt aanlokkelijk"

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 09:33vr 09-04-2021 om 09:33

Loïs Openda kent dit seizoen zijn grote doorbraak bij Vitesse. Club Brugge verhuurt haar jeugdproduct aan de club uit Arnhem. Die beleeft vooralsnog veel plezier aan de aanvaller, die niet vies is van een beetje theater op het veld.

"Ik vind de Nederlandse competitie heel erg leuk. In België denken ze in verdedigen. In de Eredivisie zoeken ze het avontuur. Van Ajax tot ADO Den Haag en alles daar tussenin. Dat is toch het echte voetbal", begint Openda in gesprek met De Gelderlander

De aanvaller krijgt af en toe het verwijt dat hij veel te makkelijk naar het gras gaat. Bij een lichte aanraking schreeuwt hij het uit. Het hoort bij het spelletje, vindt Openda. "Voetbal is theater. Maar ik krijg als aanvaller echt stevige tikken. Of van die vervelende trappen, dat de noppen langs de enkel schuren. Dat voel ik wel degelijk. Een vrije trap is een vrije trap. Maar ik zoek ook de grenzen op. Ik wil altijd winnen."

Openda is jeugdinternational van België, maar kan in de toekomst ook voor Congo, Marokko of Portugal kiezen. "En dan hebben we nog familie in Frankrijk", lacht de aanvaller het uit. "Voorlopig ben ik volbloed Belg. Al klinkt voetballen met Ronaldo ook wel aanlokkelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wordt Openda ooit Rode Duivel?

Ja
29%
Nee
71%
(90 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws