'Groen licht voor Standard: ook Waalse Gewest gaat akkoord met vernieuwd Sclessin'

'Groen licht voor Standard: ook Waalse Gewest gaat akkoord met vernieuwd Sclessin'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 10:24wo 07-04-2021 om 10:24

Standard Luik heeft uitstekend nieuws gekregen in haar stadiondossier. Het Waalse Gewest heeft de plannen van de Rouches bestudeerd én goedgekeurd. Daardoor zouden er geen grote obstakels meer in de weg staan voor een uitbreiding van het huidige Sclessin.

Volgens L'Avenir hebben de bevoegde instanties van het Waalse Gewest Standard een positief advies doorgestuurd. Eerder had ook de stad Luik het licht al op groen gezet. Dat was in de zomer van 2020 overigens ook al eens het geval, maar toen floot het Gewest de club terug. Destijds was men niet helemaal tevreden over enkele puntjes uit het plan, onder meer wat betreft de publieke ruimte rond het stadion.

Standard had de voorbije maanden wat gesleuteld aan haar project en stuurde onlangs een aangepaste versie door. Die is nu dus zowel door de stad als het Gewest goedgekeurd. De thuishaven van de Rouches zal op dezelfde locatie aan de Maas blijven, maar het bestuur hoopt Sclessin op te knappen en uit te breiden. In totaal zou er plaats moeten komen voor 32.000 toeschouwers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws