VP-Analyse: Geen verrijzenis van KAA Gent op Pasen, Standard doet gouden zaak

04-04-2021 20:14
4

Standard won op Pasen van KAA Gent. Ze doen daarmee een uitstekende zaak met het oog op Play-Off 2. In de VP-Analyse pikken we de opvallendste elementen van de wedstrijd eruit.

Standard blijft rustig
Na twee strafschoppen en een 0-1 achterstand bleef Standard rustig en geduldig bouwen. Ze speelden een lineaire goede wedstrijd zonder laagtes. De inbreng van Carcela bleek uiteindelijk een gouden wissel te zijn die de winst uit de brand sleepte.

KAA Gent niet slagkrachtig
Gent kreeg met twee strafschoppen de ultieme mogelijkheid om de wedstrijd al vroeg dood te maken. Door er maar één om te zetten lieten ze de deur op een kier staan. Ook in de tweede helft konden ze de wedstrijd in een definitieve plooi leggen, maar dat lieten de aanvallers na.

Zo schoten ze uiteindelijk in eigen voet door nog twee doelpunten te slikken, al is dat ook de verdienste van Standard.

Strafschoppenmaleise
KAA Gent kreeg in de eerste helft twee strafschoppen in drie minuten. Bedie werden gemist, de eerste door Jaremtsjoek en de tweede door Castro-Montes. Al kon die laatste zijn beproefde concept herhalen, hij trapte de rebound wel binnen.

Het was opvallend hoe slecht beide strafschoppen genomen werden. Bodart keerde deze gemakkelijk weg met zijn voet. Iets voor op de volgende training?

Play-Off-zorgen
Met 40 punten maakt zelfs de dertiende in de stand (Eupen) nog een kans op Play-Off 2. Dit was dus de wedstrijd die beide ploegen moesten winnen. Met nog twee wedstrijden te gaan kan alles nog. Maar vooral KAA Gent vergeet zeker met een 0-1 voorsprong een serieuze optie te nemen op Play-Off 2.