'Neemt Club Brugge afscheid van aanvaller aan het eind van dit seizoen?'

'Neemt Club Brugge afscheid van aanvaller aan het eind van dit seizoen?'

30-03-2021 21:36
2

Club Brugge staat autoritair aan de leiding maar de uitschakeling in de Beker van België en de Europa League zal ongetwijfeld een bitter smaakje geven aan dit seizoen. Club zal zich ongetwijfeld nog willen versterken met het oog op volgend seizoen en daarvoor zullen er enkele jongens verkocht of verhuurd worden.

In de wintermercato haalde Club Brugge Bas Dost om het 'spitsenprobleem' op te lossen. De troepen van Philippe Clement kenden een moeilijke periode om hun kansen af te werken en misten efficientie voor doel. David Okereke werd vorig seizoen gehaald als doelpuntenmaker en kwam in zijn eerste seinzoenshelft ook aan 10 doelpunten maar sindsdien viel de Nigeriaan stil. Hij raakte zijn vorm wat kwijt en speelde meer op de flank dan diep in de spits. 

Mannaert en Verhaeghe hadden graag nog wat van hun transfersom van 8 miljoen euro gerecupereerd. Daarom zou Club Brugge volgens ScoreNigeria komende zomer op zoek gaan naar een oplossing in de vorm van een huurbeurt of zelfs een permanent vertrek. In dat laatste zal geval zal Blauw-Zwart wel vrede moeten nemen met een flink verlies. Een uitleenbeurt lijkt dus de beste oplossing, Okereke heeft in ieder geval nog een contract tot medio 2023.

Dat de aanvaller zijn huidige situatie zelf ook beu is, liet hij afgelopen weekend nog doorschemeren via zijn Instagram-stories. "Sometimes you just need one person who believes in you, one person to change your life and offer you opportunities", klonk de tekst daarin. Een boodschap aan het adres van Clement?