Een groot gemis bij de Rode Duivels: 'Je kan niet zonder hem'

Een groot gemis bij de Rode Duivels: 'Je kan niet zonder hem'

29-03-2021 09:16
3

De Rode Duivels wisten afgelopen zaterdag niet te overtuigen tegen Tsjechië. 1-1 en zorgen voor Roberto Martinez. Plots wat minder zonneschijn voor de bondscoach, die vooral moeten zoeken naar een oplossing na het uitvallen van Axel Witsel.

De middenvelder was er tegen Tsjechië niet bij en dat was er ook aan te zien. 'Er is een reden waarom Roberto Martínez dit weekend zo ontgoocheld was. De voornaamste reden: het gemis van Axel Witsel. Je kunt niet zonder', schrijft men bij Het Laatste Nieuws.

'Witsel betekent voor de nationale ploeg - in de ogen van de bondscoach - wat de motor betekent voor een auto, wat de klokken betekenen voor een kerk, wat een vaccin betekent voor een virusbestrijding, wat een echtgenote betekent voor een gelukkig getrouwde man', omschrijft het dagblad de belangrijkheid van Witsel.

Tegen Tsjechië en Wales kreeg Leander Dendoncker de kans om zich te tonen als een mogelijke vervanger, maar overtuigen deed hij niet. 'Dendoncker is goed - dat zagen we tegen Wales -, maar hij blijkt in lastige omstandigheden Witsel niet te zijn.'

Of we Witsel ook op het EK te zien zullen krijgen, is nog maar de vraag. De middenvelder is nog steeds aan het revalideren na zijn gescheurde achillespees. Toch heeft hij het toernooi nog niet opgegeven.