KRC Genk liet Vukovic gaan: Het was een schitterende geste van de club

KRC Genk liet Vukovic gaan: "Het was een schitterende geste van de club"

26-03-2021 20:46
1

Danny Vukovic besloot eerder deze maand om te vertrekken bij KRC Genk en meteen richting Australië te trekken. Twee weken geleden wees nochtans niet in de richting van een vroeg vertrek, maar daar kwam snel verandering in.

"Toen had ik een gesprek met technisch directeur Dimitri de Condé en hij vertelde me dat de club mijn aflopend contract niet zou verlengen", zegt Vukovic in Het Laatste Nieuws. "Dat was geen verrassing voor mij, want ik was zelf ook niet van plan om een nieuw contract te tekenen. Ik wil spelen en die kans zou ik in Genk niet meer krijgen."

Zijn contract zou dus aan het einde van het seizoen aflopen, maar Vukovic verliet Genk al enkele maanden vroeger. "Ik vond het een schitterende geste van de club, toen ze mij vertelden dat ze het zouden begrijpen, als ik meteen naar Australië zou willen terugkeren", geeft Vukovic aan.

Al was het toch even nadenken voor de doelman. "De maandag voor de wedstrijd tegen Standard heb ik pas definitief de knoop doorgehakt om terug te keren. Ik heb John van den Brom, Dimitri de Condé en Guy Martens op de hoogte gebracht. Tegen mijn maats heb ik gezwegen, ik wilde de voorbereiding op die belangrijke partij niet verstoren", aldus Vukovic.