Fans van de Rode Duivels en Red Flames krijgen een nieuwe naam

Fans van de Rode Duivels en Red Flames krijgen een nieuwe naam

25-03-2021 15:15
3

De officiële fanclub van de nationale elftallen van België, 1895, viert donderdag het tienjarig jubileum. Daarvoor wil de Koninklijke Belgische Voetbalbond een nieuwe naam onthullen: Belgian Red Insiders.

“Met het EK, de Nations League en het WK voor de Rode Duivels en het EK voor de Red Flames in het vooruitzicht willen we het komende anderhalf jaar doorgroeien tot een nog grotere supportersfamilie als Belgian Red Insiders”, laat Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator van de KBVB en het gezicht van 1895, aan Het Nieuwsblad weten.

Het succes van de Rode Duivel zorgde voor een grote groei van 1895. De nieuwe roepnaam is gekozen door een panel van 250 trouwe fans. “Onze nieuwe naam weerspiegelt dat wij de kern, zeg maar het hart, van het Belgische supporterslegioen zijn”, gaat Tijs Cools veder.

“Als Belgian Red Insiders willen we onze Rode Duivels naar een eerste prijs stuwen, onze Red Flames aanvuren tijdens het EK in Engeland en tegen eind 2022 één grote voetbalfamilie met heel veel nieuwe leden zijn. Via de nieuwe RBFA-app en onze nieuwsbrief zullen onze Red Insiders altijd op de eerste rij zitten en via het Fan Board zullen ze hun stem kunnen laten horen als trouwste supporters.”