Doorbraak: Rode Duivels spelen voor 30.000 supporters op het EK

Doorbraak: Rode Duivels spelen voor 30.000 supporters op het EK

25-03-2021 11:30
8

De Rode Duivels spelen twee van hun drie EK-poulewedstrijden in Sint-Petersburg. Dat zal niet in een verlaten stadion gebeuren. Er is een akkoord met de lokale autoriteiten om 30.000 supporters toe te laten.  

De UEFA wilden sowieso niet dat het EK achter gesloten deuren gespeeld zou worden. Begin april moeten de gastlanden doorgeven hoeveel fans ze kunnen ontvangen. In Rusland zijn ze voorlopig dus behoorlijk optimistisch. Met 30.000 aanwezigen zou het stadion halfvol zitten. 

"Wij kijken met optimisme naar het EK", vertelt Aleksej Sorokine van het plaatselijke organisatiecomité. "Wat betreft de capaciteit voor de wedstrijden, hebben we al een akkoord dat de tribunes voor de helft gevuld mogen worden. Daarnaast willen wij ook graag buitenlandse fans ontvangen. Dat verzoek is voorlopig niet geweigerd door de autoriteiten. We zijn er zeker van dat de wedstrijden kunnen plaatsvinden met een minimum aan restricties."   

De Rode Duivels spelen in Sint-Petersburg tegen gastland Rusland én tegen Finland. Ze hebben al vaker gespeeld in dat stadion, onder meer ook de troostfinale tegen Engeland op het WK 2018.