Ondanks goede vorm heeft Club ook een negatief record te pakken in Europa

Ondanks goede vorm heeft Club ook een negatief record te pakken in Europa

23-03-2021 19:00
9

Club Brugge mag dan wel in uitstekende vorm verkeren en de Belgische concurrentie op een straatlengte afstand houden, toch heeft de club ook een negatief record te pakken. Zo verloren ze al vier keer in eigen huis dit seizoen, geen enkele leider in Europa doet slechter.

Zou het dan toch het effect van het gebrek aan supporters zijn? De voorbije jaren was Jan Breydel telkens een erg lastige verplaatsing. Dit seizoen verloor Club Brugge echter al vier keer in eigen huis. Zo een cijfers zijn al geleden van het seizoen 2008-09, Club werd toen derde.

Op Europees vlak doet niemand ‘slechter’ dan Club. PSG deelt het twijfelachtige record wel met de Bruggelingen, ook in Parijs werd er vier keer verloren dit seizoen. De andere leiders in de Europese topcompetities doen echter een heel stuk beter. City verloor slechts twee keer. Atlético en Inter verloren zelfs maar één keer in eigen huis dit seizoen. Ook Ajax ging dit seizoen nog maar één keer onderuit in Amsterdam. Toeval? Of mist Club zijn supporters extra hard in deze tijden?