Verheyen ziet uitblinker bij Standard: Voorbeeld van wedstrijdmentaliteit

Verheyen ziet uitblinker bij Standard: "Voorbeeld van wedstrijdmentaliteit"

22-03-2021 13:00
3

Standard kon vrijdag weer niet winnen, maar 2-2 tegen KRC Genk is al bij al zo slecht niet. Standard mag vooral Joao Klauss bedanken, ziet ook Gert Verheyen. 

"Vorig seizoen, toen Club tegen LASK speelde, maakten we voor het eerst kennis met Klauss. Het was dan al aanpassen om in hem een Braziliaan te zien", lacht Verheyen bij Het Nieuwsblad. "Wél is hij een echte meerwaarde voor Standard. Hij was bijna in elke match waarin hij startte goed voor een goal of assist. Of beide, zoals tegen Genk."

Dit type had Standard absoluut nodig. "Hij is een lopende spits die weegt op een verdediging. Elk duel gaat hij vol aan, ook als hij alleen in de spits staat. 90 minuten lang is hij een aanspeelpunt. Hij kan een bal bijhouden én heeft in zijn acties oog voor wat rond hem gebeurt. Dat soms een kans verloren gaat, is te wijten aan aannames die niet altijd even zuiver zijn, maar ook aan het werk dat hij verricht. Hij houdt zich niet fris voor die paar kansjes die altijd komen.

Klauss kan een voorbeeld zijn voor zijn ploegmaats. "Bij Standard komt niet iedereen wekelijks met dezelfde grinta voor de dag, maar daar kan je hem nooit van betichten. Hij is een voorbeeld van wedstrijdmentaliteit. Een sambavoetballer is hij niet, maar met hem zit er weer muziek in de aanval van Standard."