KAA Gent bijna onderuit in 'money time': Ik kon er wel zeven wisselen

KAA Gent bijna onderuit in 'money time': "Ik kon er wel zeven wisselen"

22-03-2021 08:30
9

KAA Gent is zondagavond met de schrik vrijgekomen. De Buffalo's wonnen met het kleinste verschil van Cercle Brugge en hadden daarvoor een strafschop (met rebound) nodig. Hein Vanhaezebrouck zag ook dat het beter kon.

Een dramatische eerste helft van KAA Gent en een bijzonder ontevreden Vanhaezebrouck. De coach moest het roer wel omgooien tijdens de rust en bracht er drie verse krachten in. "Bij de rust had ik er zeven kunnen wisselen", zegt Vanhaezebrouck tegen Het Laatste Nieuws.

"Drie was al veel, maar onze tweede helft was eigenlijk niet veel beter, ondanks de wissels en ondanks het feit dat we omschakelden naar een ander systeem. Dit leek een match tussen twee ploegen die onderaan staan. Het belangrijkste zijn de drie punten, maar we moeten goed beseffen dat we hier ontsnappen."

Gent moest echter punten pakken om Play-Off 2 nog te kunnen halen. "Sommigen hadden het moeilijk met de druk in moneytime", merkte Vanhaezebrouck op. "Ik hoop dat de ervaring van deze match daarbij helpt", ging hij verder.

"Hopelijk geeft het feit dat we de drie punten pakken ons ook een boost. We hebben nu twee weken, ik hoop dat jongens als Ngadeu, Odjidja, Tissoudali en Marreh in deze periode stappen kunnen zetten", aldus de trainer van Gent.