Gent dankt paal én Vitinho voor erg moeizame driepunter tegen Cercle

Gent dankt paal én Vitinho voor erg moeizame driepunter tegen Cercle

21-03-2021 22:38 Laatste update: 22:45
11

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar KAA Gent heeft Cercle Brugge dan toch opzij kunnen zetten. De troepen van Hein Vanhaezebrouck moesten wachten tot minder dan tien minuten voor het einde, toen een strafschop het verschil maakte: 0-1. De Play-Offs komen zo weer een stapje dichterbij.

In principe zou een thuiswedstrijd tegen het nummer zeventien een eenvoudige opdracht moeten zijn, maar het zegt eigenlijk alles over het seizoen van Gent dat de Buffalo's het knap lastig hadden met de bezoekers. In de beginfase zat er wel nog wat tempo in het duel, al kreeg het op-en-neer-gegolf nooit een gepast vervolg.

Vanuit hoekschop dwong Strahinja Pavlovic doelman Sinan Bolat wel tot een goede redding. Daarna viel de partij volledig stil. Vanuit Gentse hoek kwam er eigenlijk helemaal niets. De afwezigheid van onder meer Vadis Odjidja en Tarik Tissoudali woog duidelijk op de creativiteit van de Oost-Vlamingen.

Eén strafschop
Met Vadis, Tissoudali en ook nog Michael Ngadeau als vervangers bij de rust liet Vanhaezebrouck zijn ongenoegen uitvoerig blijken. Daar kwam, helaas, meteen een vierde vervanging bij, want na een stevige ingreep van Iké Ugbo moest een groggy Dino Arslanagic plaatsruimen voor Bruno Godeau. Beterschap was er nauwelijks, al bracht Vadis wel wat schwung. De laatste pass bleef echter in gebreke.

Bij het ingaan van het slotkwartier deed Kevin Hoggas de Buffalo's schrikken. Zijn schicht spatte uiteen op de paal. In minuut 80 viel plots een gouden mogelijkheid uit de lucht. Vitinho raakte Nurio Fortuna aan, waarna de bal op de stip ging. Alessio Castro-Montes schoot matig in, maar trof in de rebound toch raak: 1-0. Het slot werd een echte nagelbijter. Een afgeweken vrije trap van Tissoudali strandde in de handen van Thomas Didillon, aan de overkant kopte Kévin Denkey op Bolat.

Door de nipte zege wipt Gent over een handvol clubs naar een gedeelde achtste stek, samen met Zulte Waregem. Het houdt zo alles in eigen handen om Play-Off 2 te halen. Cercle daarentegen moet blijven achterom kijken. Als Waasland-Beveren haar inhaalduel tegen Sint-Truiden wint, komt de fusieclub tot op één punt van De Vereniging.