De Condé reageert na vertrek Vukovic bij Genk: Respect is eindeloos

De Condé reageert na vertrek Vukovic bij Genk: "Respect is eindeloos"

21-03-2021 17:30
4

KRC Genk heeft zaterdag afscheid moeten nemen van Danny Vukovic, die heeft besloten om terug te keren naar Australië. Daar zal de veteraan meteen richting vrouwlief trekken om de geboorte van zijn tweede kind mee te maken. Een vertrek dat ook bij technisch directeur Dimitri De Condé bijzonder zwaar valt.

Vukovic had dan wel geen toekomst meer bij Genk, toch ligt het vertrek van de Australiër zwaar op de maag van De Condé. "Het vertrek van Danny hakt er diep in, dit is één van de moeilijkste momenten uit mijn carrière", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Mijn respect voor zowel de speler als de mens Vukovic is eindeloos. Ze zijn dun gezaaid, de topprofs die altijd vol gaan en nooit klagen of zagen", geeft de technisch directeur van KRC Genk aan.

Geen toekomst
Vukovic wist echter ook dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worrden. "Het viel me verschrikkelijk moeilijk om Danny onlangs mee te delen dat het verhaal na dit seizoen zou stoppen bij KRC Genk", klinkt het.

De Condé legt die keuze ook uit. "We bieden hem geen nieuw contract meer aan omdat we voluit de kaart trekken van Maarten Vandevoordt en Tobe Leysen. Hij heeft die beslissing heel respectvol aanvaard. Het was loodzware beslissing omdat het verlies zo groot is, hij laat een grote leemte achter", besluit De Condé.