Hij is één van de hoofdbewerkers van de titel voor Club Brugge

"Hij is één van de hoofdbewerkers van de titel voor Club Brugge"

18-03-2021 11:00
6

De toonaangevende website transfermarkt.de gaf woensdag een update van de spelerswaardes, onder meer ook in de Jupiler Pro League. Noa Lang van Club Brugge is nu de duurste met een geschatte waarde van twintig miljoen euro. Ludo Vandewalle is daar niet verbaasd over. 

'Dat de zes miljoen euro die Club Brugge op het einde van het seizoen aan Ajax moet betalen intussen een koopje is geworden, daar is intussen iedereen het over eens', aldus de chef sport van Het Nieuwsblad. 

'Philippe Clement bewijst dat hij een goede trainer is door Lang in zijn kracht te laten spelen', gaat hij verder. 'Aanvankelijk nog beschouwd als een flankspeler gaf Clement hem veel vrijheid, waardoor hij over het hele veld zwerft en de wedstrijden als Man van de Match opstapelt. Twaalf competitiegoals en zeven assists. Maandag tegen AA Gent voelde hij zich na zijn coronadip nog slap. Maar hoe krachteloos ook, hij voegde achteloos nog een assist aan zijn totaal toe.'

Door de transfer van Lang heeft Club al heel wat punten gewonnen. 'Noa Lang is een schot in de roos voor het beursgenoteerde Club Brugge. Of hij die twintig miljoen euro kan waarmaken, moet nog worden afgewacht. Maar sportief is hij een van de hoofdbewerkers van de aanstaande titel', besluit Vandewalle.