Van kwaad naar erger met Hazard: ‘Operatie dreigt laatste optie te worden’

Van kwaad naar erger met Hazard: ‘Operatie dreigt laatste optie te worden’

16-03-2021 07:00
11

Het gaat van kwaad naar erger met Eden Hazard. De Rode Duivel heeft een nieuwe spierblessure bij Real Madrid opgelopen en staat weer enkele weken aan de kant. Het Laatste Nieuws spreekt van een nieuwe operatie.

Hazard trainde niet mee met Real Madrid voor de Champions League-confrontatie met Atalanta. Deze keer kampt de Rode Duivel met een heupspierblessure. Tegen Elche viel Hazard nochtans een kwartier voor het einde in. Naar verluidt voelde hij zich afgelopen zondag ook al niet 100%, maar de alarmbellen gingen pas af de dag nadien toen het onaangename gevoel niet wegging.

De opeenstapeling van spierblessures doet heel wat wenkbrauwen fronsen, ook bij Real Madrid. Er wordt gesuggereerd dat Hazard sinds zijn eerste operatie in maart 2020 een nieuwe loophouding heeft aangenomen waardoor enkele spieren ongezond worden belast.

“Bij de operatie vorig jaar is toen een metalen plaatje in de enkel gestopt”, zegt een dokter met kennis van het dossier. “Het wegnemen van dat plaatje kan de enkel soepeler maken en de speler een bevrijd gevoel geven waardoor hij zijn natuurlijk loophouding gaat aannemen.” Hazard zelf zou niet weigerachtig staan tegenover een nieuwe operatie.

Een definitieve beslissing over een operatie is nog niet genomen. Rust is een alternatief, maar het ziet er naar uit dat een operatie een laatste optie dreigt te worden om het blessureleed te stoppen.