Nmecha (Anderlecht) primus in Europa, record Rensenbrink komt in het vizier

Nmecha (Anderlecht) primus in Europa, record Rensenbrink komt in het vizier

11-03-2021 08:30 Laatste update: 13-03-2021 12:50
32

Lukas Nmecha is uitgegroeid tot één van de sterkhouders bij RSC Anderlecht. De aanvaller zette inmiddels al acht strafschoppen om en niemand doet beter in Europa. Eerder nam VoetbalPrimeur.be al een kijkje in het recente penaltyverleden.

Wel zijn er vier spelers die evenveel penalty’s wisten om te zetten met acht uit negen: Bruno Fernandes (Manchester United), Franck Kessié (AC Milan), Steven Berghuis (Feyenoord) en Giorgos Giakoumakis (Venlo). Memphis Depay heeft zeven op zeven bij Olympique Lyon.

Nmecha heeft zo het record van Robbie Rensenbrink bij Anderlecht in het vizier die in het seizoen 1974-75 tien strafschoppen kon omzetten. In 2004-2005 maakte Nenad Jestrovic negen penalty’s uit tien. Paul Onuachu komt echter ook in de buurt met zeven penalty’s uit zeven.

Ook Gueye van KV Oostende (vijf uit vijf) en Henry van OHL (vijf uit vijf) hebben een perfect record in de JPL. Nmecha scoorde afgelopen zondag zijn achtste penalty tegen KV Mechelen, de aanvaller miste enkel tegen Waasland-Beveren op 19 september 2020.