Sevilla witheet na bekernederlaag tegen Barça: 'De finale is ons ontnomen'

Sevilla witheet na bekernederlaag tegen Barça: 'De finale is ons ontnomen'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 09:44do 04-03-2021 om 09:44

Julen Lopetegui wijst met de beschuldigende vinger naar de arbitrage na de uitschakeling van Sevilla tegen FC Barcelona in de halve finale van de Copa del Rey. De trainer van de Andalusiërs hekelt meerdere beslissingen van scheidsrechter José Sánchez Martínez.

Lopetegui was tijdens de wedstrijd al boos over de rode kaart die Fernando kort voor tijd kreeg, waarna Barça de 2-0 en vervolgens in de verlenging de 3-0 maakte. Hij vindt dat juist Oscar Mingueza een tweede gele kaart had moeten krijgen voor de strafschop die hij veroorzaakte.

"Jullie hebben de momenten gezien en kunnen ze zelf beoordelen", zegt Lopetegui tegen Spaanse media. "Ik kan niet veel meer zeggen, omdat je weet dat ze ons kunnen bestraffen. Maar op het ontnemen van een duidelijke scoringskans staat een gele kaart." Ook een vermeende handsbal van Clément Lenglet in de slotminuten van de verlenging bleef onbestraft. "Ik heb Lenglet op het videoscherm gezien, maar ze floten niet."

Sevilla meende recht te hebben op een tweede penalty en protesteerde hevig. Zo kreeg de reeds gewisselde Luuk de Jong rood, en ook een staflid werd weggestuurd. "We hebben de wrede kant van het voetbal meegemaakt, omdat ons een plek in de finale is ontnomen", stelt Lopetegui. "We moeten de gifbeker leegdrinken, want het was een bittere en treurige avond. Ik heb weinig aan te merken op mijn ploeg. Met tien man verdienden we het om door te gaan."

Ook voormalig FC Barcelona-speler Ivan Rakitic beklaagt zich over de handsbal van Lenglet. "Er zijn zoveel camera's en hulpmiddelen, het is soms moeilijk de beslissingen te begrijpen. Ze hebben de wedstrijd, en de weg naar de finale, beïnvloed. En dat doet veel pijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Sevilla hier gelijk?

Ja
67%
Nee
33%
(99 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws