Al drie jaar geen club, maar: Ik zou nog kunnen spelen bij Anderlecht

Al drie jaar geen club, maar: "Ik zou nog kunnen spelen bij Anderlecht"

21-02-2021 11:45
3

Wie kent er Bouba Saré (30) nog? De Ivoriaan speelde van 2007 tot 2010 bij Anderlecht, maar zit nu al bijna drie jaar zonder club. Toch denkt Saré dat hij nog mee zou kunnen bij het huidige Anderlecht. 

In mei 2018 vertrok Saré bij Belenenses. Het is voorlopig zijn laatste wapenfeit als voetballer. "Ik heb nooit graag interviews gegeven", geeft Saré aan bij La Dernière Heure. "Ik doe dit omdat ik wil dat mensen weten dat ik nog voetballer ben. Er zijn er die denken dat ik een blessure verberg of dat ik versleten ben. Dat is niet waar. Ik train als een gek bij mijn persoonlijke trainers in Brussel. Ik wil mijn carrière herlanceren. Ik sta open voor elke voorstel, waar ook ter wereld."

Saré speelde op zijn zeventiende al mee bij Anderlecht. Hij zou dat vandaag nog kunnen. "Maar ja! Ik heb bovendien meer ervaring dan toen. Er zijn momenteel niet veel ervaren spelers in hun ploeg. Als je ziet wat Dieumerci Mbokani, een goede vriend van me, doet bij Antwerp op zijn 35ste..."

Saré speelde nog met toppers als Lukaku, Biglia en Boussoufa, maar is niet jaloers op hun carrières. "Zeker niet. Ik ben heel blij voor hen. En ik herhaal: mijn carrière is nog niet afgelopen. Ik heb mijn laatste woord nog niets gezegd in het voetbal. Ik heb al goed verdiend in mijn carrière en heb nog enkele zaken in Afrika, maar het is duidelijk dat ik zo snel mogelijk weer wil spelen."