Okereke is het zorgenkind bij Club Brugge: 'Ernstige vertrouwenscrisis'

Okereke is het zorgenkind bij Club Brugge: 'Ernstige vertrouwenscrisis'

18-02-2021 22:15
7

Club Brugge heeft met een gehavend elftal toch een 1-1 uit de brand gesleept op Dynamo Kiev. Ludo Vandewalle, chef sport van Het Nieuwsblad, juicht die prestatie toe. Toch weet hij dat Club nog niet zeker is van de kwalificatie. 

'De conclusie na een 1-1 op verplaatsing zou niet anders kunnen zijn dan dat Club het volgende week thuis moet afmaken', geeft Vandewalle aan. 'Maar Dynamo Kiev is een onbetrouwbare ploeg'.

'Het is nu niet dat de Oekraïeners, nu ze in Brugge sowieso moeten scoren, ze alle aanvallende registers zullen opentrekken. Het is zelfs de vraag of ze anders kunnen dan op de counter spelen. Een ongelukje in de vorm van een tegendoelpunt is snel gebeurd. In dat geval zijn creatievelingen als Vanaken en Lang van harte welkom.'

De vervanger van Lang bakte er namelijk heel weinig van. 'Club Brugge leverde met dit team een uitstekende prestatie, wetende dat de met een ernstige vertrouwenscrisis Okereke er quasi niets van terecht bracht. Als je dan dit resultaat haalt, is de volgende ronde nabij', benadrukt hij nog.