Jordan Lukaku over concurrent Juklerod: “Het is niet persoonlijk, het is business”

Jordan Lukaku over concurrent Juklerod: “Het is niet persoonlijk, het is business”

17-02-2021 09:27
10

Jordan Lukaku lijkt een basisplaats te hebben afgedwongen bij Antwerp onder Frank Vercauteren. De flankspeler zag met Simen Juklerod een grote concurrent wegvallen. De Noor gaat naar KRC Genk.

“Ik vind het spijtig wat Simen overkomen is, maar dat gebeurt in veel clubs wanneer een speler die zijn laatste contractjaar ingaat geen akkoord vindt met het management. Het is niet persoonlijk, het is business”, zegt Jordan Lukaku tegenover Sport/Voetbalmagazine.

“Ik weet hoe clubs redeneren: je hebt geweigerd om je contract te verlengen en dus gaan wij jou ook niet helpen. Als je als speler zoiets meemaakt kom je in een soort niemandsland terecht en het enige wat je dan kan doen, is doorbijten.”

Lukaku koost voor Antwerp voor de speelkansen. “Op sportief vlak vond ik Antwerp gewoon veel interessanter dan Watford. De kans dat ik bij Antwerp, dat aan de top staat in eerste klasse en ook Europees speelt, weer opgeroepen wordt voor de nationale ploeg is veel groter dan bij een team uit de Championship. De laatste jaren is het geen issue meer om vanuit de Belgische competitie door te groeien naar de Rode Duivels.”