De Witte: Toen hebben Michel en ik uitzonderlijk onze koelbloedigheid verloren

De Witte: "Toen hebben Michel en ik uitzonderlijk onze koelbloedigheid verloren"

13-02-2021 15:20
11

KAA Gent kent een turbulent seizoen: het is al aan zijn vierde trainer toe dit seizoen, Europese uitschakeling met 0 punten én vechten voor een plaatsje in Play Off 2. Voorzitter Ivan De Witte ging in gesprek met Het Laatste Nieuws omtrent het bewogen seizoen. 

Donderdagavond won KAA Gent zijn achtste finale van de Beker van België tegen Charleroi. Gent kwam al snel op achterstand maar door de inbreng van Vadis gingen de Buffalo's toch over Sporting Charleroi. Volgens voorzitter Ivan De Witte zijn er fouten gemaakt door de druk van ontbrekende resultate. "De fout die ik dit seizoen een paar keer gemaakt heb, is om onder druk van de resultaten té snel te willen gaan. De verleiding van de snelheid is wat mij betreft de grootste valkuil voor een clubbestuurder. Wij hebben Bölöni aangetrokken zonder hem te zién – hij was trainer ergens in de woestijn. Het doorsturen van Thorup, het binnenhalen van Bölöni...: we hadden beter wat langer nagedacht, de dingen wat dieper gescreend", verklaarde een eerlijke De Witte.

Het turbulente seizoen heeft De Witte ook laten nadenken over waar het fout gelopen is. "De verwachtingen waren groot – we dachten om Brugge te challengen. Maar dan zie je in de voorbereiding een manifest gebrek aan defensieve organisatie, hetzelfde gebeurt in de eerste twee competitiewedstrijden, en dan – vanuit onze passie voor de club en onze ambitie – hebben Michel en ik uitzonderlijk onze koelbloedigheid verloren en hebben we één, twee vergissingen begaan", gaf De Witte te kennen aan Het Laatste Nieuws.