De Witte duwt de sleutels in handen van Vanhaezebrouck: Het wordt zijn mercato

De Witte duwt de sleutels in handen van Vanhaezebrouck: "Het wordt zijn mercato"

13-02-2021 11:36
17

De komst van Hein Vanhaezebrouck moet KAA Gent weer op het juiste spoor zetten, al lijkt dat dit seizoen geen mirakelen meer teweeg te brengen. Voorzitter Ivan De Witte heeft daar ook alle begrip voor. Hij belooft zijn lievelingstrainer zowat carte blanche vanaf de komende jaargang.

"Ik heb 'm niet zo lang geleden verteld: 'We ain't seen it all from you'", doet De Witte uit de doeken bij Het Laatste Nieuws. "Volgend seizoen zal Hein veel meer mee aan het stuur zitten - het wordt zijn mercato, zijn voorbereiding, zijn accenten ... Hein zal weer het ownership van de ploeg opnemen."

De Vanhaezebrouck van nu is niet meer helemaal dezelfde als die bij zijn vorige passage in de Ghelamco Arena. "Het zou kunnen dat Hein iets rustiger is geworden. Milder. Ik geloof dat hij absoluut niet verwachtte wat hem bij Anderlecht is overkomen. Daarna onderging hij een noodzakelijke medische ingreep. Dat alles heeft wel een impact gehad", verklaart De Witte.

Na al die jaren weet de voorzitter perfect hoe hij met Vanhaezebrouck moet samenwerken. "Je mag Hein geen eisen opleggen", klinkt het. "Je moet hem een observatie voorleggen. Toen Hein in de eerste weken na zijn terugkeer bij ons opvallend vaak op de bank bleef zitten, heb ik hem gezegd: 'Hein, ik stel vast dat je in je dug-out blijft.' En dan weet ik dat hij daarover zal nadenken. Als ik zeg: 'Hein, ik wil dat je meer van de bank komt', blijft hij gegarandeerd nog een paar weken langer zitten."