VP 11: Trio van Anderlecht, maar Lang laat zich niet wegdrummen

VP 11: Trio van Anderlecht, maar Lang laat zich niet wegdrummen

08-02-2021 10:40 Laatste update: 16:00
6

Op Speeldag 24 zagen we Anderlecht uitblinken, maar ook Club Brugge liet opnieuw geen steken vallen. Dit zijn de elf spelers die ons afgelopen weekend opvielen. 

Jackers groeit
De keepersopleiding van KRC Genk is uitstekend, en daar profiteert ook Nordin Jackers van. Het behoud verzekeren begint met een betrouwbare doelman, en die heeft Waasland-Beveren absoluut. Zonder Jackers had Club Brugge met veel zwaardere cijfers dan 0-2 kunnen winnen.

Driemansdefensie
In de achterlijn kunnen we niet om Michael Murillo heen. Het is onbegrijpelijk dat de Panamees wekenlang op de bank zat, want hij is zowel aanvallend als verdedigend een belangrijke pion voor het jonge Anderlecht.

Ook Odilon Kossounou is zich aan het opwerken tot een sleutelpion bij Club Brugge. De Ivoriaan is onverzettelijk in de duels en lijkt stilaan klaar voor een grote competitie. De derde plaats in onze defensie is voor Lucas Rougeaux, die bij KV Kortrijk een clean sheet verzekerde tegen Moeskroen.

Wat een vernuft op de middenstrook
Onze nummer zes wordt Albert Sambi Lokonga. Die maakte zijn topcontract helemaal waar tegen KRC Genk en domineerde het middenveld volledig. Minder opvallend, maar wel sterk: Maxime D'Arpino van KV Oostende. De kustploeg vond hem op basis van data in de kelder van de Ligue 2. Dat systeem is lang niet zo gek!

Vorige week braken we even de eentonigheid, maar Noa Lang er nog eens uitlaten zou belachelijk zijn. Weer twee doelpunten erbij, en vooral de eerste mocht gezien worden. Anouar Ait El Hadj van Anderlecht staat minder ver dan Lang, maar ook van zijn match hebben we met volle teugen genoten.

Het fenomeen Lamkel Zé
Voorin krijgt Makhtar Gueye een plaats. De rijzige aanvaller maakte STVV af met twee goals voor KV Oostende. Ook Tarik Tissoudali deed er twee goals bij, al leverde dat uiteindelijk maar één punt op voor KAA Gent.

En dan is er nog de elfde plaats in het team. Die is voor Didier Lamkel Zé. De Kameroener is zo gek als een achterdeur, maar brak de Antwerpse derby open en had een groot aandeel in de zege. Hoe lang kunnen de fans van Antwerp nog boos blijven op hun doelpuntenmaker?

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)