Zulte Waregem kan op het nippertje een punt uit de brand slepen tegen Charleroi

07-02-2021 17:54
1

Zulte Waregem heeft op het nippertje een punt kunnen redden op het veld van Sporting Charleroi. De Zebra's kwamen vroeg in de match op voorsprong, maar in het slot kon de ploeg van Franky Dury nog een puntje veilig stellen.

De eerste aanval van de thuisploeg leverde al meteen een doelpunt op. Benchaib nam de bal mee op aangeven van Gholizadeh en vloerde Bostyn met een gekruist schot: 1-0 na nauwelijks een minuut voetballen. Charleroi duwde door en kwam dicht bij een tweede goal, maar gaandeweg herstelde Zulte Waregem het evenwicht. De kansen werden echter niet afgewerkt. Dompé en Seck botsten op doelman Descamps, een spectaculaire poging van Vossen ging dan weer ver over.

Kort voor het rustsignaal kwam Charleroi weer opzetten. Benchaib verscheen alleen voor de goal, maar Bostyn bracht redding en deed hetzelfde nog eens over bij de rebound van Rezaei. De tweede helft was nog maar net begonnen of Charleroi was opnieuw levensgevaarlijk. Na een knappe actie van Morioka kreeg Fall de 2-0 op een dienblaadje aangeboden, maar hij kon niet scoren. Zulte Waregem reageerde gevat, maar de poging van Govea werd afgeblokt.

De bezoekers bleven knokken om door de zwart-witte muur te geraken, maar kansen kreeg Essevee amper. Topschutter Bruno probeerde meermaals, maar zijn vizier was niet goed afgericht. De bezoekers bleven duwen en kregen in de toegevoegde tijd uiteindelijk wat ze verdienden: Bruno rolde in zijn eentje de verdediging van Charleroi op, botste eerst nog op Descamps, maar kopte dan zelf de rebound binnen: 1-1. Charleroi had geen tijd meer om te reageren.