Boskamp over Club-aanwinst Chong: Ik ken hem als een groot talent

Boskamp over Club-aanwinst Chong: "Ik ken hem als een groot talent"

06-02-2021 11:07
1

Club Brugge won woensdag met 6-1 van amateurclub Olsa Brakel in de Beker van Belgë. Een referentiewedstrijd kan jet het niet noemen maar aanwinst Tahith Chong maakte toch indruk bij de Clubsupporters met een doelpunt en een assist. Ook Johan Boskamp kent Chong nog van zijn periode bij Feyenoord.

Chong had welgeteld 2 minuten nodig in zijn eerste wedstrijd voor Club Brugge om een assist af te leveren. In de tweede helft pikte de pijlsnelle vleugelaanvaller ook zijn doelpuntje mee. Johan Boskamp kent Chong nog van zijn periode bij de jeugd van Feyenoord. "Hij speelde in de jeugd van Feyenoord nog samen met Noa Lang. Chong was vroeger zelfs hoger aangeschreven dan Lang. Het zijn vergelijkbare types. Beiden vertrokken ze, de een naar Manchester United en de ander naar Ajax. Feyenoord heeft er indertijd alles aan gedaan om Chong te houden. Op den duur kan je niet tegen de bedragen uit Engeland op", liet Boskamp weten aan Het belang van Limburg.

Dat het maar tegen Olsa Brakel was wil voor Boskamp niets zeggen. "Een klein ploegje zeg je dan, maar ik heb Anderlecht zien ploeteren tegen Luik. En Zulte Waregem vloog er zelfs uit tegen Olympic Charleroi. Die hadden al maanden geen matchen gespeeld, hé! Een schande is dat voor Zulte", zei Boskamp nog.