Vergeten Rode Duivel mee naar het WK? Bewust teruggekeerd naar België

Vergeten Rode Duivel mee naar het WK? "Bewust teruggekeerd naar België"

05-02-2021 10:25
9

De lappenmand bij de Rode Duivels ligt al serieus vol. Toch lijkt een nieuwe selectie voor Jordan Lukaku nog niet voor morgen. Maakt het broertje van Romelu straks wel kans om mee naar het EK te gaan? Peter Smeets denkt van wel.

Smeet is een bekende naam achter de schermen. In het verleden was hij bij RSC Anderlecht onder meer de begeleider van Youri Tielemans, Leander Dendoncker en de gebroeders Lukaku. Momenteel zit hij achter het makelaarskantoor Let's Play en is hij de vertrouwenspersoon van Jordan Lukaku. Hij gelooft ook nog in de EK-kansen van zijn poulain. "Naar het EK gaan is dé reden waarom Jordan voor Antwerp koos”, stelt Smeets in Het Laatste Nieuws.

Lukaku wordt momenteel verhuurd door Lazio aan Antwerp. "Hij is heel bewust teruggekeerd naar België. De manier waarop Antwerp met hem werkt, oogt ook juist en realistisch. Extra troef is dat hij bij Antwerp vlak bij het medisch team zit dat hem begeleid heeft bij zijn knieoperatie en revalidatie."

De voorbije weken speelde Lukaku heel wat bij Antwerp, maar echt uitblinken deed hij nog niet vaak. Toch gaat het de goede kant op, meent Smeets. “De nabijheid van dokter De Clercq en Lieven Maesschalck zorgt ook voor een bepaalde gemoedsrust. Het lijkt me in de goede richting te gaan, al had hij misschien zelfs al iets verder kunnen staan. Corona heeft hem even afgeremd. Maar zoals ik het zie, is het zoals ik op voorhand had ingeschat."

Lukaku verzamelde tot nu toe acht caps voor de Belgische nationale ploeg. Zijn laatste speelminuten bij de Rode Duivels dateren al van oktober 2016.